مقالات سوله سازی

بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی
بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی برای صاحبین مشاغل یک پروژه عالی و کاربردی به حساب می آید و کمک می کند یک فضای اضافی را برای کسب و کار خود به محوطه اضافه نمایند. و همچنین نوع کوچکترآن را در منازل برای نگهداری تجهیزات و ابزارهای مختلف مثل ابزارهای باغبانی و همچنین برای نگهداری وسایل مثل دوچرخه و حتی برای کارگاه ، ایجاد کرد.

امروزه سوله های سبک پر تقاضا و پرکاربرد هستند و به دلیل ویژگی های متمایز نسبت به سوله های دیگر بهره برداری زیادی دارند. اما ساخت سوله یک کار سخت و دشوار است که اگر قبلا انجام نداده باشید این سختی و دشواری را دو چندان می کند پس بهتر است از کسانی که در این کار تجربه و تخصص کافی دارند کمک بگیرید.

سوله صنعتی، سازه‌ ای فلزی بوده که بر اساس کاربرد‌ها و محاسبات فنی خاصی ساخته می‌ شود. به طور معمول این سازه‌ ها برای ساختمان ‌های صنعتی و کشاورزی به کار ‌می ‌روند. این نوع سازه‌ ها بنابر کاربرد‌های صنعتی گسترده خود، از نظر طراحی با سایر سازه ‌ها متفاوت بوده و شامل انواع قوسی هلالی، تمام قوسی، سوله کار، سوله چند ضلعی، تک دهانه، دو یا چند دهانه با ستون مشترک هستند. برای ساخت سوله کارخانه باید نکات مهمی را در نظر گرفت که در این مقاله به آنها می پردازیم.

مهم ساخت سوله کارخانه و چند ضلعی - بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

سوله چیست؟

به سازه های فلزی سوله می گویند که در ساخت کارخانه ها، سالن های ورزشی، انبارها و فروشگاه ها کاربرد دارند. ساخت سوله کارخانه به صورت قوسی هلالی، سوله چند ضلعی و سازه هایی با سقف شیبدار و دهانه هایی بزرگ انجام می شود.

ساخت سوله کارخانه می تواند دشوار و پیچیده به نظر برسد. از انتخاب زمین مناسب گرفته تا ساخت آن، مراحلی بوده که مهم هستند. سوال اینجاست که چگونه کل فرآیند طراحی سوله کار خود را به درستی برنامه ریزی کنیم تا بدون مشکل به پایان برسیم؟

زمین مناسب برای ساخت سوله کارخانه انتخاب کنید

زمین یکی از عناصر مهم و تعیین کننده در ساخت سوله کار است. انتخاب زمین صنعتی شما باید مدبرانه و با معیارهای بسیار خاص انجام شود. در واقع، باید نیازهای شما را بدون نقص برآورده کند. بنابراین شما باید زمین  را برای ساخت سوله کارخانه انتخاب کنید.

مهم ترین معیاری که باید در انتخاب زمین برای ساخت سوله کارخانه در نظر گرفته شود، موقعیت و ویژگی های زمین و خاک آن است. برای مکان، چندین چیز قابل انتظار است. اول، پروژه شما باید با طرح شهری محلی سازگار باشد. ساختمان آینده شما باید الزامات توسعه پایدار و برنامه ریزی شهری را برآورده کند. مکان یابی با توجه به زمینه فعالیت باید در نظر گرفته شود. زمین به هیچ وجه نباید به پروژه شما آسیب برساند. اتصال به شبکه های مختلف آب، گاز و برق مورد نیاز بوده و اتصالات باید در شبکه موجود نزدیک زمین شما انجام شود. آب و هوای محلی و پیامدهای انرژی آن نیز برای عایق کاری، گرمایش یا سرمایش پروژه شما مهم است.

از نظر خصوصیات خاک نیز چند نکته حائز اهمیت است. زمین های آلوده منبع اصلی مشکل بوده و مهم است که اطمینان حاصل شود که آلوده نیست. زیر زمین باید عاری از حفره یا ساختمان باشد ؛ زمین نباید در معرض زلزله یا سیل باشد. نتایج یک مطالعه میدانی کامل به شما این امکان را می دهد که علاوه بر اطمینان از مناسب بودن سایت، تکنیک های ساخت سوله کار مورد استفاده برای ساختمان آینده خود را تعیین کنید.

پروانه ساختمانی و طراحی ساختمان صنعتی

برای تشکیل پرونده، جمع آوری چندین سند مانند فرم درخواست مجوز ساختمان و اظهارنامه حاوی عناصری که امکان محاسبه تحمیل را فراهم می کند ضروری است. فایل باید با پیوست های اضافی مانند موارد زیر تکمیل شود؛

  • نقشه زمین ساخت و سازها
  • پلان نما و سقف
  • استانداردهای دسترسی
  • ایمنی در برابر آتش
  • بهداشت و تصفیه فاضلاب

سپس باید برای پروانه ساخت سوله کار اقدام کنید. این مرحله ممکن است چند ماه طول بکشد. پس از اخذ، پروانه ساختمانی باید از خارج از منطقه ساخت و ساز نصب و قابل مشاهده باشد. توصیه می شود ساخت سوله کارخانه را به تاخیر نیندازید.

کاربردهای سوله صنعتی

سه نوع استفاده اصلی برای ساخت سوله کارخانه وجود دارد ؛ ساختمان های انباری، کارگاه ها و سایت های تولید. ساختمان های انباری انواع مختلفی دارند. ساختار، شکل و اندازه بسته به کاربری ساختمان و آنچه که برای ذخیره سازی نیاز دارد متفاوت خواهد بود. ممکن است سازه به صورت سوله چند ضلعی ساخته شده و کاملاً متنوع باشد. همچنین از مواد مختلفی مانند فولاد، چوب، بتن، ترکیبی از چندین مورد از این مواد ساخته گردد. تنوع انواع سوله های انباری بسیار گسترده است و به صورت موردی با توجه به درخواست و نیاز انجام می شود.

برای شرکت های کوچک و متوسط ​​یا برخی از شرکت ها و کارخانه ها، ممکن است نیاز به ساخت سوله کارخانه برای یک یا چند کارگاه باشد. سوله کارگاه ها از نظر اندازه کوچک تر از سایت های تولید بوده و اغلب برای عملکرد مناسب ضروری هستند. بنابراین سایت های تولید به طور متوسط ​​بسیار بزرگ تر از کارگاه ها هستند و به صنعت شما اجازه می دهند تا تمام ابزار و ماشین آلات لازم برای تولید را در آنجا نصب کنید. این سوله کار ها به گونه ای طراحی می شوند که با توجه به کاربری آینده، استانداردهای ایمنی را رعایت نمایند.

ساخت سوله کارخانه - بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

مراحل ساخت سوله کارخانه

اجرای چندین مرحله در طراحی و ساخت سوله کار ضروری است. اولین قدم طراحی یک طرح اولیه مطمئن و محکم است. تمام پارامترها که باید در نظر گرفته شوند را تعیین کنید ؛ مانند حداکثر ارتفاع ساخت و ساز، فاصله نصب از جاده های مجاور، مدیریت آب باران، نیاز معماری ظاهری ساختمان و …

سپس محدودیت های ساخت سوله کارخانه مورد مطالعه قرار می گیرد. کدام بخش صنعتی شامل این ساختمان می شود و چه تعهداتی دارد؟ رفت و آمد افراد و وسایل نقلیه در داخل و خارج سوله و همچنین تعداد افرادی که در آنجا کار می کنند در نظر گرفته می شود.

در واقع لازم است که اعمال همه استانداردها مانند قانون کار، مقررات انرژی، ایمنی آتش نشانی، دسترسی افراد برای ساخت سوله کار در نظر گرفته شود. سپس می توانید مراحل ساخت سوله کارخانه را شروع کنید. یکی از مهم ترین کارهای مقدماتی، عملیات خاکبرداری است. زمین انتخاب شده در بیشتر مواقع برای ساخت و ساز فوری مناسب نخواهد بود. لذا ابتدا باید با پر کردن یا پاکسازی اصلاح شود. اگرچه خطرات گاه غیرقابل پیش بینی هستند ؛ اما همیشه می توان زمین هایی را که با مطالعه خاک مناسب ارزیابی می شود، تسطیح کرد. بنابراین با استفاده از مصالح، زمین را با پر کردن یا خاکبرداری تسطیح کرده و مواد اضافی را تخلیه نمود.

حتما بخوانید:  خرید سوله

پس از آماده شدن زمین، می توان کار ساخت سوله کارخانه را آغاز کرد. پی ها حفر می شوند و سپس تمام عناصری که ایمنی ساختمان را در برابر بزرگ ترین محدودیت ها تضمین می کنند ساخته و در محل قرار می گیرند ؛ دیوارهای باربر، تیرها، کف هر طبقه و تیرهای نگهدارنده.

سپس مراحل پوشش، روکش کاری و نصب نما، عایق کاری خارجی، نجاری درب و پنجره انجام می شود. پارتیشن ها و سقف های غیر باربر و همچنین پوشش های کف و دیوار نصب می گردد. مرحله بعدی اتصال به تمام شبکه هاست. نصب کلیه لوله های آب جاری و مصارف مختلف آن و همچنین کلیه لوله های مربوط به گرمایش در ساختمان ضروری است. لوله کشی بیرونی نیز در این مرحله نصب می شود. همچنین ساختمان باید به شبکه های برق، گاز وصل باشد. گردش این انرژی ها در درون سوله سازماندهی می گردد. برای برق، مدارهای جریان بالا و جریان کم باید راه اندازی شوند. همچنین در این مرحله شبکه های تلفن راه اندازی می شود. تمام تهویه مطبوع، سیستم دود و عناصر تهویه، عناصر ایمنی آتش نشانی و همچنین آسانسور یا پله برقی تعبیه می گردد. پس از آن فقط چند مرحله تکمیل ساخت سوله کارخانه مانند مبله، تزئینات، نقاشی ها و نشانه های کف و دیوار انجام می شود.

اجزای سوله کار

در ساخت سوله کارخانه عناصر مختلفی وجود دارد. در ساختار اصلی، همه عناصر تضمین کننده پایداری سازه و عملکردهای باربر ارزیابی می شوند. چندین نوع مصالح برای ساخت سوله کارخانه موجود است ؛ مانند فولاد، آجر، بلوک، سنگ و … سازه های اصلی سازه ای نیز وجود دارند که از طبقات اصلی و سقف حمایت می کنند. ستون های فلزی نیز بخشی از سازه اصلی هستند و برخی از پله ها نیز می توانند باربر باشند.

عناصر سازه های ثانویه، به نوبه خود، باربر نیستند. آنها به ویژه شامل بالکن ها، سایبان ها، گذرگاه های فلزی و همچنین هر چیزی که ایمنی آنها را تضمین می کند مانند نرده های محافظ یا رمپ ها را شامل می شوند. در کنار این عناصر، تمامی جداسازی های داخلی، نازک کاری و چارچوب دومی، روکش داخلی و خارجی، متریال ها و همچنین هرگونه افزودنی میزانسن را می یابیم. از جمله عناصر مهم در ساخت سوله کار می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

عایق کاری

عایق کاری را می توان به چند روش بسیار متفاوت انجام داد. بدیهی است که نوع عایق کاری در ساخت سوله کارخانه به محدودیت ها و نیز خواسته های مشتری بستگی دارد.

پوشش سقف ساختمان

پوشش های مختلفی از جمله سینی ورق فولادی و الیاف سیمان در ساخت سوله کار امکان پذیر است. شما همچنین می توانید نصب پانل های فتوولتائیک یا نیمه شفاف را برای وارد کردن نور به سوله کار انتخاب کنید.

مزایای فولادسازی سازه

ساخت سوله کارخانه بیشتر با اسکلت کاملاً فولادی انجام می شود. چندین دلیل جالب وجود دارد که انتخاب این ماده را توجیه می کند. یکی از مهم ترین مزیت ها استحکام و دوام بسیار زیاد فولاد است که این سازه ها را تشکیل می دهد. همچنین سازه های فلزی تقریباً بی خطا هستند. علاوه بر توزیع مؤثر بار، مقاومت در برابر بسیاری از خطرات را نیز پوشش می دهد. این متریال به ویژه از آتش سوزی، بادهای شدید و سیل پشتیبانی می کند. به این موارد، اطمینان از دوام سازه را هم اضافه نمایید.

اسکلت فلزی در سوله کار از نظر زمان و صرفه جویی مالی نسبت به سایر مصالح مانند چوب مزایای قابل توجهی دارد. ساخت اسکلت فولادی اغلب دور از محل مونتاژ نهایی انجام می شود که مزاحمت کار در زمین شما را به شدت کاهش می دهد. علاوه بر این، پس از تحویل چارچوب، فقط چند روز طول می کشد تا مونتاژ نهایی انجام گردد. اسکلت فلزی دارای اینرسی حرارتی کم است که باعث می شود فضای داخلی ساختمان به سرعت گرم شود. همراه با عایق موثر، تلفات انرژی و آلودگی ناشی از آن را کاهش داده و هزینه های گرمایش و یا تهویه مطبوع را به میزان قابل توجهی کم می کند.

ساخت سوله کارخانه با اسکلت فولادی به معنای اطمینان از کاهش تاثیر بر محیط است. از آنجایی که فولاد کاملاً قابل بازیافت بوده ؛ بدون اینکه ظرفیت یا مواد آن از بین برود، ماده ای بسیار تمیز است. با بازیافت فولاد یا ساخت یک قاب فولادی از مدار بازیافتی، تا 70 درصد وزن انرژی تولید آن و تا یک و نیم برابر وزن آن در دی اکسید کربن صرفه جویی می کنید. اسکلت فلزی به همان اندازه که در ساخت انبارها و ساختمان های تولیدی و حتی ادارات مفید است، دارایی انتخابی برای سوله صنعتی شماست.

چیدمان دفاتر شما

برای راه اندازی دفاتر در سوله کار خود ابتدا باید همان مقرراتی را که برای بقیه ساختمان وجود دارد در نظر بگیرید. به طور کلی، دفاتر از چند اتاق و امکانات مجزا تشکیل شده اند. دفاتر مدیریت، غذاخوری، اتاق های استراحت، توالت، دوش، اتاق های بایگانی، اتاق های انبار، رختکن، دفاتر کارمندان و فضاهای باز جزو محوطه سوله صنعتی محسوب می شوند.

برای ترتیب همه این تنظیمات اداری در ساخت سوله کارخانه چندین عنصر مفید هستند. اول از همه، نیاز به پارتیشن های قابل جابجایی وجود دارد. برای جداسازی هر اتاق یا هر دفتر در فضای باز، تعیین محدوده و سازماندهی این پارتیشن ها یک ضرورت است. مزیت اکثر این پارتیشن ها قابلیت ماژولار بودن و تطبیق پذیر بودن آنها در صورت تغییر در پیکربندی محل است.

برای اینکه بتوانید فضای تولید یا ذخیره سازی در سوله کار را هر چه بهتر بهینه کنید، امکان نصب دفاتر شما بر روی نیم طبقه بسیار جالب است. نیم طبقه این امکان را به شما می دهد که سطح فضای صنعتی شما را دو برابر یا حتی سه برابر کنید و همچنین امکان نصب سریع و کم هزینه دفاتر را فراهم می کند.

انواع سوله کار

ساخت سوله کارخانه به صورت مختلف مانند سوله های تک دهانه، دو دهانه، قوسی، تیرورقی، خرپایی، سوله چند ضلعی و … است.

ساخت سوله چند ضلعی - بررسی نکات اجرایی مهم در ساخت سوله کارخانه و سوله چند ضلعی

نحوه ساخت سوله چند ضلعی

سوله چند ضلعی از انواع مختلف سوله کار بوده و کاربردهای مختلفی دارد. این سازه مانند سایر سوله ها شامل اجزایی مثل ستون، سایه بان، بادبند، پیچ و مهره، وال پست و غیره است. طراحی این سوله با استفاده از نرم افزارهای مخصوص انجام می‌ گیرد.

Get updates and learn from the best

سوله کار کرده
مقالات سوله سازی

مشکلات خرید سوله کار کرده

همیشه خرید سوله کار کرده کمتر از ماشین دست دوم است چرا که در مورد خرید ماشین دست دوم اطلاعات

ساخت سوله صنعتی
مقالات سوله سازی

ساخت سوله صنعتی

ساخت سوله صنعتی با بهترین قیمت سوله صنعتی : سوله سازه ای است که برای نگهداری مواد خام یا محصولات